top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS
Writer's pictureŠtevo Bodor

ZVÝŠENÉ DANE? Kaliňák potrebuje 5 miliárd Eur na nákup vojenskej techniky, ktorá končí aj na Ukrajine

  • Kaliňák pochádzajúci zo zbrojárenského biznisu dnes nakupuje zbrane pre štát za PÄŤ MILIÁRD EUR (Kaliňák bol do 27.11.2023 konateľom zbrojárskej firmy Liwa Arms Slovakia s.r.o.); a podporuje vojnu na Ukrajine

  • Kaliňák chce nové pracovisko pre NATO na Slovensku a otvára zbrojárske závody

  • "Konsolidácia" po slovensky: zderstvo občanov Slovenska, kedy chyby politikov má zaplatiť ľuď a nikto iný

  • Daň z transakcií, ešte nezačala a už sa zvýšila; zničí Slovensko úplne a budú ju platiť všetci od prvej sekundy


🔫 KALIŇÁK NAKUPUJE ZA 5 MILIÁRD ZBRANE

Ministerstvo obrany pod vedením R. Kaliňáka plánuje nakúpiť rôzne vojenské vybavenie vrátane obrnených vozidiel, pištolí, nákladných áut a protivzdušnej obrany za najmenej 5 miliárd Eur, čo v čase zdaňovania ľudí, by občanom Slovenska nemalo byť ľahostajné. Kaliňák paktuje s američanmi, nezrušil a nezmenil obrannú dohodu s USA, rokuje s USA o ďalších stíhačkách, letisko v Sliači naďalej "okupujú" vojská z USA a do toho ešte prezident P. Pellegrini počas svojej návštevy v Česku potvrdil podporu Ukrajine nielen priamo, ale aj prostredníctvom spolupráce s USA a NATO.

💣KALIŇÁK POSIELA DELOSTRELECKÚ MUNÍCIU NA UKRAJINU

Robert Kaliňák otvoril novú výrobnú linku na výrobu delostreleckej munície v Snine. Táto investícia dosiahla hodnotu 31,5 milióna Eur a umožní výrazné navýšenie produkcie delostreleckej munície kalibru 155 mm, s cieľom dosiahnuť ročnú produkciu až 360-tisíc kusov do roku 2026. Okrem Sniny sa plánuje v Strážskom postaviť nový závod na výrobu prachových náplní, čo predstavuje ďalšiu investíciu vo výške 350 miliónov eur. Nie je to zbytočné navýšenie vojenských výdavkov a podpora vojny v čase, keď by sa mali verejné financie šetriť?

⚔️ KALIŇÁK CHCE NOVÉ PRACOVISKO NATO

Robert Kaliňák chce na Slovensku zriadiť nové pracovisko NATO – Centrum excelentnosti pre nepriamu paľbu, ktoré by malo byť situované na Záhorí. Tento projekt narazil na kritiku, vrátane časti jeho vlastných voličov. Cieľom pracoviska je posilniť medzinárodnú spoluprácu v oblasti obrany, no otázniky vyvoláva, či takýto projekt je v súlade s národnými záujmami a nepredstavuje zbytočné zvýšenie napätia medzi NATO a Ruskom.

💶 KONSOLIDÁCIA PO SLOVENSKY ZNAMENÁ DRANCOVANIE OBČANOV

79 poslancov hlasovalo za "konsolidačný" balíček, ktorý nekonsoliduje, iba prináša Slovákom výrazné zdražovanie. Sedemdesiatdeväť poslancov určilo, že z 5,45 milióna ľudí na budúci rok vydrancuje štát 2,7 miliardy Eur. Vlažné slová o tom, že sa bude konsolidovať na úrovni do 0,5% HDP už zabudol SMER, HLAS aj ich voliči. Trištvrtinu z "konsolidačného" balíka zaplatia ľudia vo forme daní a poplatkov. Na Slovensku nazývame konsolidáciou to, keď si politici zvýšia platy, ale na druhej strane ľuďom skrešú odvod do druhého piliera, zvýšia sa poplatky za administratívne úkony, pasy, občianske, vodičské, zavedie sa DPH na vodu, zrušia sa benefity zdravotných poisťovní a na konci toho všetkého ešte sa obyvateľstvo zderie z kože zavedením transakčnej dane.

Štát podfinancováva samosprávy, nedokáže zabezpečiť fungujúce zdravotníctvo, školstvo, policajný zbor sa nám rozpadáva pred očami. Na druhej strane tu máme najvyššie odvodové zaťaženie, nízky priemerný plat a vysoké ceny. Po zavedení transakčnej dane vyskočí aj inflácia, čo by Lac(k)o Kamenický teda mohol vedieť. Aj vie, ale čo?! Známa hláška predsa hovorí, že "že to predsa budú platiť oni, nie my".

💰 TRANSAKČNÁ DAŇ - OTÁZKA ČASU, KEDY JU BUDÚ PLATIŤ AJ BEŽNÍ ĽUDIA

V minulom poste v ktorom sa venoval transakčnej dani som sa mýlil. Uviedol som, že keď sa už raz zavedie, politici sa budú hrať s jej výškou a keď už infraštruktúru za zavedenie tejto dane zafinancovali ľudia z vlastných - aby ci h štát mohol vypáliť, sa táto daň zavedie aj pre fyzické osoby. Mýlil som sa v časti, "že, keď sa daň zavedie sa zvýši sadzba"... Sociálna vláda Roberta Fica ešte pred samotným zavedením transakčnej dane zdvihla sadzbu z 0,35% na 0,40. V prípade, ak si ľud myslí, že sa ho táto daň nedotkne, tak sa mýli. V Maďarsku a vo Venezuele náklady na zavedenie dane zaplatili občania, firmy si náklady vypýtali vo forme zvýšených poplatkov tiež od občanov. Daň spôsobí odliv investícií, neprehľadnosť daňového zaťaženia, zvýšené náklady a spôsobí dotovanie deravého štátneho rozpočtu, za ktoré občan dostane tie isté mizerné služby ako teraz, teda skoro takmer nič.


Ak sa vám článok páčil, môžete ma podporiť ľubovoľnou sumou cez IBAN:

IBAN: SK31 0900 0000 0052 1319 4120 (Štefan Bodor - Granfox)


Facebook: @stevobodor


IBAN:


Comments


bottom of page