top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS
Writer's pictureŠtevo Bodor

Šéf Netflixu veští koniec televízie. Je zaujatý, už len zo svojej existencie

TELEVÍZIA NEZOMRIE. ANI TÁ LINEÁRNA. Nie je pravda to, čo tvrdí CEO Netflixu Wilmot Reed Hastings.


V praxi znamená, že najjednoduchšou a najlacnejšou formou zábavy pre rodiny ako tráviť čas je sledovanie televízie. Mnohokrát televízia tvorí hoci len „kulisu“ pri varení, alebo domácich prácach. Avšak platí, že je zapnutá a je prítomná vo väčšine českých i slovenských domácností.


Z prieskumu jednoznačne vyplýva, že ľudia vo veku od 35 až 50 rokov trávia pred televíziou denne 184 minút, rádio počúvajú denne 158 minút a na internete trávia len 85 minút. 3 minúty strávia v priemere čítaním časopisov a 2 minúty dennej tlači. Hlavným kanálom, z ktorého Slováci čerpajú informácie, zostáva televízia.


Priemerný Čech strávi pred obrazovkou televízie 3 hodiny a 45 minút. Je to o pol hodiny viac, ako tomu bolo (namerané) pred desiatimi rokmi. Výskum pochádza z roku 2017 a zúčastnilo sa ho 27 506 respondentov starších ako 15 rokov, celkovo z 19 038 domácností.


Televízia je aj kulisa a zdrojom zábavy. Divák nemusí premýšľať nad tým, čo má chuť pozerať. Len prepína podľa sympatií. Netflix a im podobné služby nekonkurujú televíziám, sú a budú iba doplnkom. Pochopili to už aj múdrejšie marketigové agentúry, ktoré hlásali tiež, že televízia zomrie.


To, čo ide "v telke" ľudia poznajú. Vedia to Dedoles, Nay aj zelený mimozemšťan. Moderátorov z TV predstavovať netreba. Internetové "celebrity" áno. Bodka.


Ak sa vám článok páčil, môžete mi darovať virtuálnu kávu a motivovať ma tak k ďalšej tvorbe:

Facebook: @stevobodor



Comments


bottom of page