top of page
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Threads
  • TikTok
  • YouTube
  • Instagram
  • RSS
Writer's pictureŠtevo Bodor

Profesionálni "národniari" PRO MAX ULTRA sa vrhnú na dizajn policajných áut. Toto "národné" sa im už podarilo zdehonestovať

"Pripravuje sa ďalší dizajn policajných áut. Rezort vnútra chce národné farby", píšu dnes tvnoviny.sk na svojom webe. Celé to zaváňa falošným národným cítením a samozrejme biznisom. V čase, keď vláda Roberta Fica ide vymlátiť miliardy eur od svojich poddaných, ktorí sa majú poskladať na chybné rozhodnutia politikov a naliať peniaze do bezodného dna štátnej kasy: budujeme nové ministerstvá, odolávame gender ideológií, tretím záchodom a zvyšujeme dane, poplatky ale aj platy politikov. A tak teraz meníme dizajn policajných áut. (Ale, možno to bude stáť do desaťtisíc eur, ako operáciu odborne odhadla pani ministerka kultúry redizajn monštruóznej firmy RTVS)

Toto je to, čo Slovensko potrebuje. Zmenu dizajnu policajných áut. Aj samotní policajti, ktorí častokrát sedia na prehnitých stoličkách pred starými počítačmi sa dožadujú zmeny. Aby boli policajné autá viac národné, keď už na iné nemáme.


Budovaním falošného vlastenectva sa dá zakrývať nefunkčnosť štátu a jeho zlyhanie. Tento fenomén je často využívaný politickými vodcami a vládami na odvrátenie pozornosti verejnosti od reálnych problémov a nedostatkov v riadení štátu.

Babráci s maniermi falošného vlastenectva sa pred svojimi jednoduchými voličmi chceli viackrát prezentovať "národne a hrdo". Nikdy to nebolo autentické a takmer vždy problémové. Zabúdame ale na to podstatné, ako sa má budovať národná hrdosť:

Skutočná národná hrdosť pramení z funkčného štátu, ktorý svojim občanom poskytuje dôvody byť hrdý na to, kde žijú – z kvalitných verejných služieb, transparentnej vlády a riešenia reálnych problémov.

RUŠNE S ODSEKNUTÝM A NAKLONENÝM ZNAKOM


V roku 2017 keď Andrej Danko predstavoval rušne, (tie, ktoré sa stali horiacimi fakľami), mali odseknutý a naklonený štátny znak. Grafici sú nešťastní, keď majú v zákazke návrh, v ktorom figuruje štátny znak. Platia totiž prísne pravidlá ako ho použiť. V zásade je to jednoduché: musia sa zachovať proporcie, definované farby, znak nemôže byť odseknutý, ale ani ohnutý či naklonený. A hľa! Naklonené štátne znaky Slovenskej republiky zdobia do dnešného dňa rušňe. Teda, aspoň tie, ktoré nezhoreli. „Už zase hľadáte senzáciu, nie ste šťastná, že tam je ten znak?“, povedal vtedy Andrej Danko hneď potom, čo sa dokochal nad rušňom a v duchu aj nad vládou Viktora Orbána.


Podľa zákona o štátnych symboloch Slovenskej republiky je používanie štátneho znaku jasne definované. Štátny znak by mal byť umiestnený správne, bez nakláňania či iných deformácií, ktoré by mohli zmeniť jeho vyobrazenie.


HRDINA NÁRODOVCOV, SLOVIÄNOV, SLOVANOV A SPASITEĽ V UKRAJINSKOM VZORE


Ide o indivíduum, ktoré sa rado hrdí slovenským národovectvom. A to aj vtedy, keď je oblečený v ukrajinskej košeli. Marián Kotleba, známy svojou prorusky orientovanou politikou a kritickými vyjadreniami voči Ukrajine, sa objavil na bilborde v košeli, ktorá bola okamžite identifikovaná ako ukrajinská vyšívanka značky Galychanka.


Kotlebovi treba prihodiť kredit za medzinárodnú otvorenosť. Jeho prejav síce môže byť prorusky ladený, ale aspoň jeho šatník vykazuje príznaky pro-ukrajinskej solidarity, aj keď nevedome. Čo ale čakať od vodcu, ktorého kumpáni vyšliapu na "zlý" vrch?



ČIČMIANSKY FOLKLÓR Z POĽSKA - TRADÍCIA PODĽA FOTOBANKY


Nedávno vypukla kauza okolo nových slovenských cestovných pasov, ktoré mali obsahovať tradičné čičmianske vzory. Problém je však v tom, že tieto ornamenty neboli autentické. Ukázalo sa, že slovenský folklórny vzor použitý na pasoch pochádzal z fotobanky a bol vytvorený poľskou dizajnérkou. Tento vzor, ktorý mal reprezentovať Slovensko v zahraničí, je bežne dostupný a používaný na masovú výrobu suvenírov. Pán minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (minister, pod ktorého vedením vystrelili na premiéra päťkrát a atentát prežili minister, postrelený aj strieľajúci), bez mihnutia oka predstavil fejkový vzor Čičmian verejnosti. A fejkový vzor teraz Slovákom za ich vlastné peniaze napchá do rúk, aby sa ním legitimovali v zahraničí.


Presne ten istý Eštok, ide teraz meniť dizajn policajných áut. Chce ich obliecť do národných farieb. "Rezort nechce prezradiť, či pôjde v polepoch len o kozmetické zmeny, alebo budú autá v národných farbách, alebo budú mať na sebe dokonca nejaké ľudové symboly, aké sú na pasoch.", píšu tvnoviny.sk.


Politici sa snažia prezentovať sa ako obhajcovia národných hodnôt, avšak len maskujú svoju nekompetentnosť a nedostatky v riadení štátu falošnými gestami vlastenectva. Ich národná hrdosť je presne tak falošná, ako čičmanské vzory na nových slovenských pasoch. Títo profesionálni národniari Pro Max Ultra, nepoznajú ani len základné znaky krajiny, ktorú chcú viesť. Ich predstieranie národnej hrdosti je povrchné a navrhnuté na to, aby zakrylo neschopnosť riešiť skutočné problémy. V konečnom dôsledku ide o primitívne divadlo pre voličov. Pre tých jednoduchých voličov.


Na záver prikladám fotografie Obvodného oddelenia dopravnej polície v Lučenci.



Ak sa vám článok páčil, môžete ma podporiť ľubovoľnou sumou cez IBAN, alebo kúpiť virtuálnu kávu a motivovať ma tak k ďalšej tvorbe:


IBAN: SK31 0900 0000 0052 1319 4120 (Štefan Bodor - Granfox)

Facebook: @stevobodor

Ak sa vám moje články páčia, pozvite ma na kávu. 



















381 views

Comments


bottom of page